Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου 2024, σε φιλανθρωπικό δείπνο που παρετέθη στη Λεμεσό, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος μίλησε σε περίπου 2.000 κόσμου για την Αγία Ζώνη αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εξέδωσε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. 

Τα βιβλία με τίτλο “Μακαρισμοί” και “Θεία Λειτουργία” με τον γενικό τίτλο “Καρδιακός Λόγος” και κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την διαρκή του στήριξη στην Μητρόπολή του ενώ ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της παρουσίας των Ιερών Κειμηλίων στον κόσμο.

Ο Γέροντας Εφραίμ κατά την παρουσίαση των βιβλίων τόνισε σε αυτή τη συγγραφή . Βαρύτητα δίνει η επαλήθευση ενώ σημείωσε ότι η ακαδημαϊκή Θεολογία πρέπει να έχει μια επικοινωνία με την βιωματική εμπειρία.

Στην ίδια εκδήλωση ο Φοίβος Χριστοδουλίδης, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος “Αγία Φοίβη” έδωσε χρηματικά βραβεία σε μαθητές και φοιτητές της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλία Γέροντος Εφραίμ και παρουσίαση των βιβλίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου

εικόνα Viber 2024 03 01 08 11 24 379

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr