Στις 21 Νοεμβρίου εορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου. Με τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμούμε το γεγονός της αφιέρωσης της τριετούς Παναγίας από τους γονείς της στον ναό του Σολομώντα. Η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο το οποίο θα αφιέρωναν στο Ναό. Την τριετίζουσα Μαρία οι γονείς της την παρέδωσαν στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία, πατέρα του τιμίου Προδρόμου, και αυτός την ανέβασε στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, την Δευτέρα, χοροστάτησε της ακολουθίας του Εσπερινού στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης κοινότητας Φοινικαρίων. Την Τρίτη το πρώι προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα ιερά Μονή Παναγίας Σφαλαγγιώτισσας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό της Παναγίας στον Αγρό. Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην κοινότητα Πραστειό Κελλακίου.