Την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ελληνικού επεσκέφθηκε την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδος κ. Αντωνίου.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας ανέπτυξε την ομιλία του, με θέμα: «Δι᾿ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν».
Κατά την εποικοδομητική και με βάθος πνευματικό ομιλία του, ο Πανιερώτατος, ανέφερε πολλά περιστατικά, τόσο προσωπικών του εμπειριών από την συναναστροφή του με Γέροντες που εγνώρισε κατά την 16 ετή μοναχική του πορεία στο Άγιο Όρος, όσο και στιγμιότυπα του βίου συγχρόνων Αγίων της Εκκλησίας μας, τονίζοντας ιδιατέρως τις δύο, ανάμεσα στις πολλές, αρετές που τους εχαρατήριζαν∙ την διάκριση και την ταπείνωση.
Στην εν λόγω πνευματική εκδήλωση παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος. Οι χώροι εντός και εκτός του Ναού κατεκλύσθησαν από πιστούς όλων των ηλικιών, οι οποίοι έσπευσαν ν' ακούσουν την ομιλία και να λάβουν την ευλογία του Πανιερωτάτου.

Ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου με θέμα: « Δι᾿ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν»

Πήγή: Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας