Εορτάστηκε ιεροπρεπώς η Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννού στην Μητρόπολή μας. Πολλοί ναοί είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Πρόδρομο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος την Δευτέρα 28 Αυγούστού χοροστάτησε του Εσπερινού στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στις Δύμες. Μετά τον Εσπερινό τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται δίπλα από τον ναό. Την Τρίτη προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα κοινότητα Βουνίου.

Πατήστε: Κήρυγμα Μητροπολίτου Λεμεσού 'Άλλη είναι η κοσμική λογική και άλλη η λογική του Ευαγγελίου"

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε της ακολουθίας του Εσπερινού στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στον Αγρό. Ενώ ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό στον Λουβαρά.

Ο πανοσολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, προεστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον εορτάζοντα ναό του Βουνίου.

Στην ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού τελέστηκε πανηγυρική Αγρυπνία. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Φωτογραφίες από το Βουνί

 

Φωτο:Ανδρέας Χριστοφόρου

Φωτογραφίες από τις Δύμες

Φωτογραφίες από τον Αγρό

Φωτογραφίες από τον Λουβαρά

 

Φωτογραφίες από τον Μέσα Ποταμό