Την 15 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει πανηγυρικά την Σεβασμία Κοίμηση της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Από τα πάναγνα σπλάγχνα της Θεοτόκου, μας ανοίχθηκε η Βασιλεία των Ουρανών, γι' αυτό και η μετάσταση της τον Ουρανό είναι αιτία χαρά για όλους τους πιστούς, που έλαβαν έτσι την εγγύηση ότι στο πρόσωπο της όλη η ανθρώπινη φύση, που έγινε φορέας του Χριστού, κλήθηκε να κατοικήσει εν τω Θεώ.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος  χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού της Παναγίας στην κοινότητα των Πλατρών. Ενώ ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης στην Τριμίκλινη.

Πατήστε εδώ: Κήρυγμα Μητροπολίτου Λεμεσού: "Ἐν τη Κοιμήσει τον κόσμο ου κατέλιπες Θεοτόκε"

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε της Ακολουθίας του Εσπερινού στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας. Την Τρίτη το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Παναγίας Πυργώτισσας στον Πύργο Λεμεσού.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στις Πλάτρες, την Τρίτη το πρωί προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Φώτο: Κυριάκος Χαριτωνίδης