Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερου π. Ματθαίου Χάλαρη. Μετά το πέρας του εσπερινού μίλησε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο από πιστούς Ναό με κύριο θέμα «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με». Μετά το πέρας τις ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού. 

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων, παρουσία εκατοντάδων πιστών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής πλαισιουμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο, τους ιερείς του Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση. 

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Λεμεσού συνεχάρη τον π. Ματθαίο Χάλαρη για την άριστη οργάνωση των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» και στην συνέχεια στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού ακολούθησε πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον Μητροπολίτη κ. Αθανάσιο για θέματα ορθοδόξου πνευματικότητος.

 

www.in-ad.gr