Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία.
Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και στην παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου στον συνοικισμό Μακαρίου Γ'  από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. 

Το απόγευμα έγινε η υποδοχή των Μαρτυρικών λειψάνων, τα οποία τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα. Κατά την ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος ενώ στον Όρθρο και στην τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού. Οι αρχιερείς πλαισιώνονταν από πολλούς ιερείς, μεταξύ αυτών ο Αρχιμ. Μακάριος, ηγούμενος της ιεράς Μονής Κουδουμά στην Κρήτη, ο Αρχιμ. Ισαάκ, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας και ο Ιερομ. Αυξίβιος από την ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου. 
Τα ψαλτήρια κόσμησαν μέλη της χορωδίας της μητροπόλεώς μας "Ρωμανός ο Μελωδός" με χοράρχη τον πρωτ. Νικόλαο Λυμπουρίδη ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής εκτίθετο για προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νεοφύτου.

 

Φωτογραφίες: Photo Alex