Ανακοινώσεις 15 Φεβρουαρίου 2024

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι ο Καθηγούμενος της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ., στο κέντρο Trikkis Palace απέναντι από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου θα πραγματοποιήσει πνευματική ομιλία, όπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Είσοδος μετά φαγητού και ποτού 15 ευρώ. Εισιτήρια διατίθενται σε όλες τις ενορίες και στο Ραδιοφωνικό μας σταθμό, στο βιβλιοπωλείο Σήμαντρο και στην Καφετέρια Διέξοδο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται έχει πραγματοποιηθεί η έλευση της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Την Αγία Ζώνη έχει μεταφέρει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ. Η Τίμια Ζώνη θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. Καθημερινά το πρωί στις 7:00 π.μ. τελείται ο Παρακλητικός κανόνας προς την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου θα τελούνται κάθε βράδυ στις 8:30 μ.μ., Ιερές Αγρυπνίες. Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Ο Ναός καθημερινά θα είναι ανοικτός από τις 6:00 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση όπου θα ψήνονταν και θα πωλούνταν σουβλάκια σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 4:30μ.μ., θα ψαλεί η παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σύνδεσμος γυναικών Αγίας ζώνης διοργανώνει τσάι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Πεύκος, υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ομιλήτρια η Δρ. Αρετή Δημοσθένους- θρησκειολόγος με θέμα : Ο αγώνας της γυναίκας σε διάφορες θρησκείες και η Χριστιανική ευλογία. Είσοδος: 15 ευρώ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 4:30 μ.μ., θα τελεσθεί ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και την επομένη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η θεία λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Χαβούζας διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο όπου θα γίνει και εκκλησιασμός, προσκύνημα στον Άγιο Εφραίμ και Αγίους Αναργύρους, Άγιο Μάμμα στην Περιστερώνα, Αγία Παρασκευή στη Γεροσκήπου, Αγία Βρυαίνη και στο μουσείο της Επισκοπής Αρσινόης. Ώρα αναχώρησης 6:45 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας. Τιμή 30 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και φαγητού στην Πόλη Χρυσοχούς. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 97626634 και 99070557.

Από τον Ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Συνοικισμού Καψάλου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 7:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως μας Πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Παντελή με θέμα : «Η είσοδος μας στο Ιερό Τριώδιο».

Οι ενορίες Αγίας Μαρίνας Συνοικισμού Καψάλου και Παναγίας Ευαγγελιστρίας Πολεμιδιών το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν Προσκυνηματική εκδρομή στις Ιερές Μονές Αγίας Θέκλης, Αγίου Ηρακλειδίου, Θεοτόκου, Μαχαιρά, Αγίου Μηνά και στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων. Τιμή €30 στην οποία συμπεριλαμβάνεται το λεωφορείο και φαγητό μαζί με ποτό. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 96364306.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας ανακοινώνεται ότι ζητείται νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99419795.

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Τριχερούσας, ανακοινώνεται πως ζητείται τρίτος ιεροψάλτης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 99780329.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραμάλι Λεμεσού ανακοινώνεται ότι ζητείτε ιεροψάλτης για τις ανάγκες του Ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στον εφημέριο του Ναού π. Ζαχαρία στο τηλ. 99327720.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, ανακοινώνεται ότι ζητείται αριστερός ιεροψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99351696.