του Αρχιμανδρίτη Ισαάκ, Πρωτοσύγκελου Μητρόπολης Λεμεσού

1.    Ποιες οι ανάγκες των πιστών τις μέρες μας; Ο άνθρωπος σήμερα πάσχει όχι μόνο από αυτό που συνεχώς προβάλλουμε, την «οικονομική κρίση», αλλά και την ηθική κρίση. Δυστυχώς δεν μειώθηκαν μόνο τα ταμεία αλλά κενωθήκαμε από ηθικές αξίες, ιδιαιτέρως από το Χριστό. Ο πόνος, η δυστυχία τριγυρνούν γύρω μας αλλά χρειάζεται προσευχή και υπομονή ώστε ο άνθρωπος να γαληνέψει και να βρει την ειρήνη του.

2.    Στις δύσκολες ώρες ο κόσμος γυρίζει στην Εκκλησία; Ευτυχώς ο κόσμος μέσα από τις διάφορες δυσκολίες του, καταφεύγει σε μεγάλο βαθμό κοντά στην Εκκλησία γιατί βλέπει ότι ο πραγματικός συμπαραστάτης και βοηθός του είναι η αγία μας Εκκλησία, η οποία είναι συνοδοιπόρος στις δύσκολες στιγμές του.

3.    Τι σας ζητούν; Έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά που μας ζητούν ένα πιάτο φαγητό ή κάποια απαραίτητα πράγματα από ξηρά τροφή, είδη καθαρισμού, μέχρι φάρμακα! Προσπαθούμε ως Μητρόπολη να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε. Με όλες αυτές τις ανάγκες ξεκινούν και άλλα προβλήματα μέσα στην οικογένεια. Εύχομαι ο Θεός να τους φωτίζει να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με εμπιστοσύνη στον Θεό.

4.    Κάποιοι λένε ότι μειώνεται ο αριθμός που ζητά βοήθεια. Δυστυχώς βλέπουμε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που ζητά τη βοήθεια της Εκκλησίας είτε αυτοί είναι ξένοι στην καταγωγή και στην θρησκεία είτε είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι.

5.   Ποιο το μήνυμα της Ανάστασης; Τι άλλο να ευχηθούμε τώρα την Ανάσταση την πιο λαμπρή μέρα της Χριστιανοσύνης, από το η Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας να φέρει την Ανάσταση στην μικρή και πονεμένη πατρίδα μας και κυρίως στις ψυχές όλων μας. Να διαβούμε με υπομονή και προσευχή στον Αναστάντα Χριστό τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, γιατί ο πόλεμος είναι πολύς ακόμα και από ανθρώπους της ίδιας μας της πατρίδας που θέλουν να αφανίσουν κάθε τι που θυμίζει Χριστό, ήθη και έθιμα και να ριζώσουν στον τόπο μας νομοθεσίες και δεν ξέρω τι άλλο, για να ονομαστούμε «δήθεν ευρωπαίοι».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα "Ὁ Φιλελεύθερος" στις 30  Απριλίου 2016