«Αν με βλέπετε τόσο ήρεμο, είναι διότι έχω την σταθερή, την απόλυτη πεποίθηση ότι τα πεπρωμένα της Ρωσσίας, εμένα του ιδίου και της οικογένειάς μου βρίσκονται στα χέρια του παντοδύναμου Θεού, ο οποίος με τοποθέτησε στην θέση που βρίσκομαι. Ό,τι και αν συμβεί, θα υποκλιθώ στο θέλημά του». Λόγοι αγίου βασιλομάρτυρος τσάρου Νικολάου Β΄ κατά τις εσωτερικές αναταραχές του 1905.

Ο παρών Δεκέμβριος σηματοδοτεί το κλείσιμο της μεγάλης επετείου της εκατονταετηρίδας από το μαρτύριο των Αγίων Βασιλομαρτύρων Ρομάνοφ, 1918-2018. Ως τελικό φόρο τιμής στην επέτειο αυτήν, πάντοτε στα πλαίσια του έργου «Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ: Όσα δεν μπόρεσε να κρύψη η σιωπή», η Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού προχώρησε στην παραγωγή δύο ταινιών μικρού μήκους σχετικά με το μαρτύριο των αγίων. Το κινηματογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι παρμένο από παλαιά ρωσσική παραγωγή, ενώ η μουσική και ηχητική επένδυση επιμελήθηκε από την Μονή Μέσα Ποταμού.

Μπορείτε να δείτε τις ταινίες εδώ:
Μέρος Ι: https://www.youtube.com/watch?v=JJ4oIgzJdxM
Μέρος ΙΙ: https://www.youtube.com/watch?v=wwKntaXHWD4

Το πολυδιάστατο έργο «Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ: Όσα δεν μπόρεσε να κρύψη η σιωπή» έχει ήδη λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εν αναμονή της επικείμενης αγγλικής εκδοχής του. Το έργο δεν εξαντλείται στην έκδοση ενός βιβλίου μόνο, αλλά αποτελεί μία ευρεία μελέτη σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβάνοντας την παραγωγή και προβολή ταινιών, ηχητικών αφιερωμάτων, συνεντεύξεων, άρθρων κλπ. Επιπλέον, η παρουσία του έργου είναι πολύ σημαντική σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, όπου γίνονται διαρκώς παράλληλες αναρτήσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ακολουθούν οι κυριότεροι σχετικοί σύνδεσμοι:

Website: www.romanovs.eu
Facebook: www.facebook.com/romanovroyalmartyrs
Instagram: www.instagram.com/romanov_royal_martyrs
YouTube: www.youtube.com/channel/UCn5qoubm8zVqOY-Mn9O8nVA
Twitter: https://twitter.com/Romanov_Saints
Flickr: www.flickr.com/photos/164482069@N03/albums
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΘΩΣ.
Για παραγγελίες από Ελλάδα και Κύπρο: https://www.romanovs.eu/orders