Εορτάστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Κυρίας ημών Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στη Μητρόπολή μας.

Την Δευτέρα το πρωί, στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μάριος Χαρτσιώτης, Δήμαρχοι της πόλεώς μας, πολιτειακοί άρχοντες, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ. Δημήτρης Καππαής, Διευθυντής του Γυμνασίου Λινόπετρας.

Ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

Στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Κάτω Πολεμιδιών, την Κυριακή 24 Μαρτίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Δευτέρα το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό της κοινότητας Λόφου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. 

Φώτο: Αλέξανδρος Περικλέους