Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, αφίχθη λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στην πόλη μας.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ με τους Βατοπαιδινούς Πατέρες κόμισε την Τιμία Ζώνη. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος υποδέχτηκαν το Ιερό Κειμήλιο. Πλήθος πιστών αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν το Ιερό Κειμήλιο και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας μας.

Στη συνέχεια με πομπή μεταφέρθηκε στον μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης. Κατά την διάρκεια της διαδρομής παιάνιζε η φιλαρμονική του δήμου Λεμεσού και πιστοί την έραναν με ροδοπέταλα. Στον Μητροπολιτικό ναό τελέστηκε Δοξολογία για την έλευση της Αγίας Ζώνης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας προσφώνηση απηύθυνε ο Δήμαρχος της Λεμεσού κ. Νικός Νικολαΐδης ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση για την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Λεμεσό. Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Γέροντα Εφραίμ για αυτό το μοναδικό γεγονός για την πόλη μας.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, ο οποίος πριν 34 χρόνια είχε μεταφέρει την Αγία Ζώνη για πρώτη φορά στην Λεμεσό μαζί με τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Συγκινημένος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου λέγοντας μεταξύ άλλων «Σας ευχαριστώ γέροντα Εφραίμ για την μεγάλη ευλογία που μας δώσατε σήμερα και πρέπει να πούμε, σημείωσε, ότι ουδέποτε η Μονή σας δεν είχε οικονομικό όφελος από τέτοιες τελετές. Η Χάρη της Παναγίας μας είναι τόσο μεγάλη στην πόλη μας με την έλευση της Αγίας Ζώνης και η παρουσία σας αυτές τις μέρες θα είναι αιτία πνευματικής αναψυχής!». Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης του προσέφερε μια ποιμαντορική ράβδο.

Ακολούθησε η αντιφώνηση, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ιστορική σύνδεση της Αγίας Ζώνης με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ευχήθηκε η χάρη της Αγίας Ζώνης να φωτίσει το ποίμνιο της μητροπόλεώς μας, να τους σκεπάσει, να τους δώσει δύναμη και αντοχή και ίαση ψυχών και σωμάτων.

Το θεομητορικό κειμήλιο θα παραμείνει στον μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης σε προσκύνημα μέχρι και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024. Ο ναός θα είναι ανοικτός από η ώρα 6.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Καθημερινά θα τελούνται:
• Ιερά Παράκληση 7:00π.μ.
• Αγρυπνία 8:30μ.μ.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ και Πανηγυρική Αγρυπνία | Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής

Φώτο: Αλέξανδρος Περικλέους, Pink Panther Photo Studio