Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Αγία Ζώνη στο Παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας σήμερα το πρωί. Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας κόμισε εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις προβλεπόμενες τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα της Στρατονομίας της Εθνικής Φρουράς.

Κατά την υποδοχή παρέστησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Κιτίου κ. Νεκτάριος, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, κληρικοί και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη από τις πρώτες ώρες της άφιξης της στην Κύπρο. Μετά την επίσημη υποδοχή αναπέμφθηκε δέηση στην Αγία Ζώνη εντός του αεροδρομίου της Λάρνακας.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ανέφερε ότι “είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι στην Κύπρο με την Αγία Ζώνη. Η Αγία Ζώνη ήρθε στην Κύπρο πριν από 34 χρόνια και σήμερα έρχεται ξανά κατόπιν της προσκλήσεως του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου”. Πιστεύουμε, συνέχισε “δεν είναι τυχαία η παρουσία της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο, φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στο νησί. Εμείς επειδή για τόσα πολλά χρόνια συνοδεύουμε την Αγία Ζώνη σε πολλές Μητροπόλεις τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, βλέπουμε και είμαστε μάρτυρες των πολλών θαυμάτων που επιτελεί”.
Ευχήθηκε επίσης η παρουσία της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο και στην Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αλλά και σε όλο το νησί “να φέρει ειρήνη στις ψυχές μας, να φέρει πραγματικά μια ευλογία στην Κύπρο και να δώσει στο λαό αύξηση της πίστεως προς τον Χριστό, τον Υιό της και φεύγοντας και αναχωρούντες με την Αγία Ζώνη να σας αφήσουμε εν εταίρα μορφή”.

Στην ιερά Μητρόπολη Λεμεσού θα υποδεχθούμε την Αγία Ζώνη την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 6:30μ.μ., στην αρχή της οδού Ελλάδος. Στη συνέχεια, εν πομπή, θα πορευθούμε στο ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολική. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην Λεμεσό μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.00μ.μ..

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr