Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με διάχυτα τα αισθήματα πνευματικής χαράς τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, η εις Διάκονον χειροτονία του π. Ανδρέου Ζήνωνος, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης. Ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεωργίου του εν Δράμα.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, ο οποίος προέστη της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την χειροτονία του νέου Διακόνου. Με τον Μητροπολίτη Λεμεσού συλλειτούργησαν  οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο οποίος τέλεσε την χειροθεσία εις Υποδιάκονο του π. Ανδρέου. Ακόμη συμμετείχαν  ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητροπόλεώς μας, αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ιερείς από την  Μητρόπολη Γερμανίας, από την μητρόπολή μας και από άλλες μητροπόλεις της Κύπρου. 

Το θείο λόγο κήρυξε ο ελλογιμώτατος καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου, ο οποίος με αφορμή την χειροτονία του νέου διακόνου μίλησε για την δοξολογία του Θεού μέσα στην Εκκλησία. Πατήστε: Ομιλία "Επίγειο και Ουράνιο Θυσιαστήριο εν μέσω πολεμικών ιαχών".

Ο π. Ανδρέας Ζήνωνος είναι παιδί ιερατικής οικογένειας και είναι έγγαμος. Κατέχει το πτυχίο κλασικής μουσικής στο κονσερβατόριο μουσικής της Κολωνίας (Γερμανία).

Πατήστε: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία - Οσίου Γεωργίου του εν Δράμα | Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης

Φώτο: Fotokinisi