Η Εκκλησία μας στις 2 Σεπτεμβρίου εορτάζει τον Άγιο ένδοξο μάρτυρα Μάμα. Ο Άγιος στην μικρή ηλικία των 15 χρονών, χωρίς φόβο, ομολόγησε τον Χριστό και οδηγήθηκε στο μαρτύριο.

Στην μητροπολιτική μας περιφέρεια έχουμε χωριό που φέρει το όνομα του Αγίου Μάμα. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην εκκλησία της κοινότητας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον ιερεά της κοινότητας, π. Ειρηναίο Θεοδώρου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Επίσης  η μνήμη του Αγίου εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στον ιερό ναό Αγίου Μάμαντος στο Τραχώνι. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από ιερείς της μητροπόλεώς μας. Ενώ το Σάββατο το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Θεοχάρη Λουκά.

Φώτο:Αλέξανδρος Περικλέους