Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης λεμεσού κ. Αθανάσιος, το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου, ήταν προσκεκλημένος στις εορταστικές εκδηλώσεις "Δημήτρια 2022" του Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου, δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Πανιερώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και μετά πραγματοποίησε την ομιλία του με θέμα: "«Γεύσασθε καί ἴδετε ὅτι χρηστός ὁ Κύριος» (Ψαλμ. 33,9)".Με τον μοναδικό και χαρισματικά μεταδοτικό λόγο του, κατήχησε ορθόδοξα το πολυπληθές ακροατήριο για την φιλανθρωπία και φιλευσπλαχνία του Κυρίου απέναντι στον μετανοούντα αμαρτωλό, αναφέροντας πλειάδα παραδειγμάτων αγίων μορφών τόσο από το Γεροντικό, όσο και από την Αθωνική πολιτεία.

Την Κυριακή, το πρωί, 23 Οκτωβρίου, τελέστηκε Παμηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και άλλους ιερείς από διάφορες μητροπόλεις της Ελλάδος. Με ταην Θεία Λειτουργία, στο Ενοριακό Αρχονταρίκι, ο Πανιερώτατος ομίλησε με θέμα: "Γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδὸν ἐν ᾗ πορεύσομαι» (Ψαλμ. 142,8)".

Οι ομιλίες του Πανιερωτάτου: «Γεύσασθε καί ἴδετε ὅτι χρηστός ὁ Κύριος» και Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον Μητροπολίτη Λεμεσού,  
"Γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδὸν ἐν ᾗ πορεύσομαι" και Ενοριακό Αρχονταρίκι2 με τον Μητροπολίτη Λεμεσού

 

Πηγή:in-ad.gr