Τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο εξέλεξε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Τριπρόσωπου, το οποίο θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου που θα λάβει τελικές αποφάσεις για τον νέο Αρχιεπίσκοπο
 
Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων από τα 942 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν σε ιερούς ναούς, σχολεία και δημόσια κτίρια:
Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος 18,39%
Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,4%
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος 9,80%
Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 14,79%
Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας 18,10%
 
Στις πρώτες του δηλώσεις προέβηκε  του ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα που τον ανέδειξαν πρώτο στο Τριπρόσωπο και στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού εξέφρασε πολλές ευχαριστίες στον Θεό, στο πλήρωμα της Εκκλησίας που τον ψήφισε και σε όλους όσους εργάστηκαν για την εκλογή του και τη διαδικασία. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες οι διεργασίες εντός της Ιεράς Συνόδου για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου θα διεξαχθούν σε κλίμα αγάπης, ενότητας, ευλάβειας και "φόβου Θεού"
"Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω και τώρα: Πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού για να έχει κουράγιο και ο λαός να συμμετέχει στη διαδικασία. Από τη στιγμή που τον βάλαμε να ψηφίσει, φυσικό είναι να δεχθούμε και να σεβαστούμε τη γνώμη του."
Ερωτηθείς για διεργασίες που αναμένονται τις επόμενες ώρες εντός της Ιεράς Συνόδου, απάντησε ότι "είμαστε όλοι εν Χριστώ αδελφοί και αγωνιούμε και θέλουμε το καλό της Εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της συνεργασίας θα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις, αλλά όχι τίποτε πέραν τούτου"
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είπε ότι δεν είχε καμία αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς τα άφησε "όλα στα χέρια του Θεού", ενώ μελέτησε τις δημοσκοπήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. 
"Με ειρήνη και ησυχία να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να παρακαλέσουμε τον Χριστό μας να μας ευλογήσει και να μας οδηγήσει εκεί που θέλει".