Σήμερα 3 Απριλίου, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών και η Εκκλησία μας μάς προβάλει τον Όσιο Ιωάννη τον Σιναϊτη, τον συγγραφέα της Κλίμακος. Για να μας δείξει ότι ο πνευματικός αγώνας και πνευματική πορεία του καθενός μας δεν είναι στατική, αλλά είναι πορεία πνευματικής ανάβασης και πνευματικών αγώνων.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κοινότητας Παρεκκλησιάς. Στο κήρυγμα του ανάφερε μεταξύ άλλων: "Πώς θα δυναμώσει η πίστη μας; Όπως είδαμε σήμερα στο ευαγγέλιο, πρώτα απ’ όλα να ζητήσουμε από τον Χριστό να δυναμώσει την πίστη μας. Να πούμε και εμείς αυτό τον λόγο που είπε ο πατέρας του παιδιού εκείνου· Πιστεύω, Κύριε· βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ. Πιστεύω Κύριε, αλλά η πίστη μου είναι μικρή, είναι αδύνατη, δεν έχω την δύναμη της πίστης εκείνης· βοήθα μου την απιστία μου. Και στην συνέχεια αφού λάβουμε από τον Θεό την ευλογία και την χάρη δια της ταπεινώσεως να αγωνιστούμε με προσευχή και νηστεία. Με προσευχή, ζητούντες την χάρη του Θεού και με νηστεία, η οποία μας απαλλάσσει από τους δεσμούς, τα πάθη, την αμαρτία και τα υλικά πράγματα".

Κήρυγμα "Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τη απιστία" | Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος - Πατήστε εδώ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε στον ιερό ναό Αγίου Τύχωνα, στην ομώνυμη κοινότητα. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε και τίμησε για την πολύχρονη υπηρεσία του τον εφημέριο το ναού, π. Ιωάννη Νταμαλάν, ο οποίος μετατίθεται σε άλλη ενορία.