Την Κυριακή, 13 Μαρτίου, Α΄ Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία μας εορτάζει την αναστύλωση των ιερών εικόνων επί αυτοκράτορος Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ και της μητρός του Θεοδώρας. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, Ύψωνα. 

Μετά το ευαγγέλιο ο Πανιερώτατος κήρυξε και μεταξύ άλλων είπε: "Η Εικονομαχία δεν τέλιωσε τον 8ον  - 9ον  αιώνα, αλλά συνεχίζει και σήμερα που θέλει να συντρίψει την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο. Η αμαρτία είναι εικονομαχία γιατί συντρίβει την εικόνα του Θεού σε μας που είμαστε εικόνες Θεού. Κατ’ εικόνα Θεού πλασθέντες και όμοιοί με Αυτόν καλούμενοι να γίνουμε. Ας αντισταθούμε στην αμαρτία δια της νηστείας, δια της προσευχής, δια της μετανοίας και εξομολογήσεως και ας αναστηλώσουμε την εικόνα του Θεού στον εαυτό μας και τότε θα καταλάβουμε πράγματι ότι ο Θεός μας αγαπά, ο Θεός είναι Πατέρας μας και εμείς μπορούμε να τον αγαπήσουμε και να ενωθούμε μαζί Του."

"Ο θρίαμβος της Ορθοδόξου πίστεως" - Κήρυγμα Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου. Πατήστε εδώ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, Κάτω Πολεμιδιών.