Ανακοινώσεις 20 Ιουνίου 2018

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος Πολιούχου της πόλεως Λεμεσού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 8:30 μμ θα τελεσθεί αγρυπνία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας Αθανασίου.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7 μμ θα ψαλεί η παράκληση προς την Παναγία την Γοργοϋπήκοο και θα ακολουθήσει στις 8 μμ η καθιερωμένη ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου.

Η επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά του ιατρού και η χορωδία βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού τραγουδιού «Άγιος Ιλαρίων» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «44 Χρόνια Κατοχής και Εισβολής – Επέτειος Μνήμης» την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 7:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Θα παρουσιαστή πρόγραμμα με Βυζαντινούς «Ύμνους, Τραγούδια της Εισβολής και Χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα «Θεοδόση Χ’’ Θεοδοσίου». Είσοδος Ελεύθερη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 6:30 μμ θα τελεσθεί ο εσπερινός και στην συνέχεια θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο.

Το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» σας προσκαλεί στο θεατρικό έργο του Χριστάκη Χριστοδουλίδη σε ελεύθερη διασκευή Χορόδραμα της Πολίνας Ανδρέου «Η Τελευταία Λειτουργία στο Πέλλα – Πάϊς». Συμμετέχει η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά και Αγίου Αθανασίου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Παντελίδη. Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα που έζησαν οι εγλωβισμένοι του Πέλλα – Πάϊς. Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 8 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέσα Γειτονιάς και την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 7 μμ στο θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας. Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας Αθανασίου.

Στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου την Κυριακή 24 Ιουνίου της Θείας Λειτουργίας που θα αρχίσει στις 7 θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων και έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Τιμόθεος.

Οι κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεμεσού σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού διοργανώνουν αιμοδοσία την Τετάρτη 27 Ιουνίου από τις 5 μμ μέχρι της 7 μμ στο ενοριακό κέντρο του Ναού. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται εις μνήμην της αείμνηστης Μαρίας Τελεβαντίδου.

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων, Πέτρου και Παύλου την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα τελεσθεί αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μμ

Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Επισκοπής ζητά δεξιό ιεροψάλτη για τις ανάγκες του ναού. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ιερέα του ναού Οικονόμο πατέρα Πέτρο Ανδρέου στο τηλέφωνο 99572485.