Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού λειτουργεί υπό τη μορφή αυτή από τον Ιούλιο του 2002 και εκπέμπει στις ραδιοσυχνότητες 102,9 για την πόλη της Λεμεσού και 107,9 για την ορεινή περιοχή. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Είναι ένα πνευματικό μέσο στη ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού που σκοπό έχει τον ευαγγελισμό του λαού. Τα προγράμματα του Ραδιοφωνικού Σταθμού περιλαμβάνουν κυρίως εκπομπές με πνευματικό περιεχόμενο αλλά και άλλες που ασχολούνται με ιατρικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά και μορφωτικά θέματα.

Ο Ραδιοσταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού επιδιώκει να καλλιεργήσει το θρησκευτικό και πνευματικό φρόνημα του λαού, να ενισχύσει το εθνικό φρόνημα, να καλλιεργήσει την Ελληνορθόδοξη παράδοση, να προβάλει τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, να πληροφορήσει για σημαντικά θέματα της πνευματικής ζωής, να προσφέρει κοινωνική υπηρεσία μέσα από τα προγράμματα που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία. Να ψυχαγωγήσει, να μορφώσει και να παρηγορήσει τον σύγχρονο άνθρωπο. Προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες λειτουργικής ζωής αφού μεταδίδει καθημερινά διάφορες ακολουθίες της εκκλησίας μας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μητροπόλεως μας μεταδίδει ζωντανές ή και μαγνητοφωνημένες εκπομπές από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, για να καταδείξει την θρησκευτική, εθνική, πολιτισμική και πολιτιστική ενότητα του κυπριακού ελληνισμού με τον μητροπολιτικό ελληνισμό.

 

Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού: Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος

Προσωπικό: Πρωτ. Μιχαήλ Παναγιώτου, Λουκάς Λουκά, Μαρίνα Γεωργίου, Ηλίας Καναβάτης.

 

 

PRIMETEL