Το Θεατρικό έργο "Μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης, μια ιστορία μέσα από τις στάκτες" παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. Το παρακολούθησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης και πλήθος κόσμου.

Το θεατρικό έργο αναβίωσε τις τελευταίες ημέρες της Μικρασιατικής καταστροφής, μέσα από την ζωή, το έργο και το τραγικό τέλος του Αγίου Χρυσοστόμου, του τελευταίου Μητροπολίτου της Ελληνικής Σμύρνης. Ενός σημαντικού άγιου, Εθνομάρτυρα, ο οποίος προσέφερε, αγωνίστηκε, θυσιάστηκε και μαρτύρησε στην Σμύρνη, το ματωμένο καλοκαίρι του 1922. Είναι ένα Έργο της Τάνιας  Χαροκόπου και σκηνοθεσίας του Λεωνίδα Λοϊζίδη.

Πριν την έναρξη της παράστασης χαιρετισμό απηύθυναν ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ, ο Δήμαρχος Λεμεσού και ο κ. Χρήστος Μουσκής, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Four Seasons και χορηγός του θεατρικού έργου.  Ο Πανιερώτατος στο τέλος ευχαρίστησε τους συντελεστές, τους ηθοποιούς και τους χορηγούς αυτής της εξαιρετικής παράστασης.

Παρακολουθήστε "Το θεατρικό έργο Μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης"