Σήμερα, Σάββατο  2 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Τύχωνα στην ομώνυμη κοινότητα. Συλλειτούργησαν μαζί του ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεώς μας π. Ισαάκ, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Στυλιανός Κωσταντίνου και πολλοί ιερείς από την μητρόπολή μας  και από άλλες μητροπόλεις. Στο ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο, τον μέχρι πρότινος διάκονο του, τον π. Χριστόδουλο Αναξαγόρου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ομίλησε προς τον χειροτονούμενο και μεταξύ άλλων είπε: "Ευχαριστούμε τον Φιλάνθρωπο Θεό, ο Οποίος μέσα στην πολλή Του πρόνοια και αγάπη οικονόμησε σήμερα αυτή την μεγάλη πνευματική χαρά και ευλογία. Μέσα στην Αγία Τεσσαρακοστή βιώσαμε αυτή την ανάσταση, αυτή την μεγάλη πνευματική χαρά. Τον ευχαριστούμε. Και παρακαλούμε ο Κύριος να χαρίζει στον αγαπημένο μας π. Χριστόδουλο την χάρη, την δύναμη και την ευλογία Του ώστε να είναι ιερέας ευλαβής, ταπεινός, να ιερουργεί με συνείδηση το μυστήριο της ιεροσύνης το όποιο του χάρισε ο Κύριος μας. Αλλά να είναι και πραγματικός πνευματικός πατέρας. Κοντά του οι άνθρωποι να βρίσκουν την αγάπη, την παραμυθία και την δύναμη. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου διάγουμε, να είναι η ζωή του σημείο της παρουσίας του Θεού στον κόσμο".

Ο π. Χριστόδουλος είναι έγγαμος κληρικός και γόνος ιερατικής οικογένειας. Ο πατέρας του είναι ο π. Χρήστος Αναξαγόρου που διακονεί στον Άγιο Νικόλαο Λεμεσού.

Φώτο:Fotokinisi