Στις 8 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Σ' αυτή την εορτή πανηγυρίζει ο μητροπολιτικός ναός Παναγίας Παντανάσσης. Τον Εσπερινό της εορτής τον τέλεσε ο πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος πλαισιούμενος από οι ιερείς της μητροπόλεώς μας. Την Τετάρτη το πρωί προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος  και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως π. Ισαάκ και οι ιερείς του ναού.

Στην κοινότητα του Αρακαπά, όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιαματικής, την Τρίτη το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός υπό του πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Ισαάκ και ιερέων των γύρω κοινοτήτων. Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Επίσης της Ακολουθίας του Εσπερινού του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού  χοροστάτησε στον ιερό ναό Παναγίας Γλυκιώτισσας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος χοροστάτησε στον ιερό ναό Παναγίας στην Κορφή.