Στις 29 Αυγούστου η Εκκλήσια μας εορτάζει το γεγόνος της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του αγίου, ενδόξου Προφήτου και Προδρόμου Ιωάννου του Βαπτιστού. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος εμαρτυρήθει από τον ίδιο τον Χριστό ότι είναι μεγαλύτερος από όλους τους εκ γυναικός γεννηθέντας ανθρώπους και πρώτος μεταξύ των προφητών. Γ'αυτό τιμάται ιδιαιτέρεως η μνήμη του από τον λαό μας.

Στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου στον Αγρό το Σάββατο το απόγευμα χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας. Ενω το πρωί της Κυριακής λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Στην κοινότητα Βουνίου το Σάββατο το απόγευμα έγινε από τον πρωτοσυγκελό της μητροπόλεως μας π. Ισαάκ υποδοχή τμήματος Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων και μετά ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή, ανήμερα της εορτής, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Στην πανηγυρίζουσα ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού προεξήρχε τως ιερών ακολουθίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Στην κοινότητα Δύμες του πανηγυρικού Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος.