Την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συμπροσευχήθηκε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου του Γ’.
Προ της ενθρονίσεως τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος συλειτουργούντων του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Ηγουμένου της Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά. Επίσης έλαβαν μέρος οι Καθηγούμενοι των ιερών μονών Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχ. Παΐσιος και Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, Αρχ. Συμεών και ο έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, Αρχ. Αγαθόνικος.
Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, και οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος και Ταμασού κ. Ησαΐας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν εν πομπή στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιερέων, του κλήρου και των προσκυνητών.

 

Πηγή: imkitiou.org