Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 η παρουσίαση της «επετειακής εκδόσεως Γέροντος Ιωσηφ του Ησυχαστού Επιστολές και ποιήματα. 60 χρόνια από την κοιμησή του» στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.
Να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρέστησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνησης ΥΦΥΠΕΞ κ. Α. Διαματάρης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Α. Μαρτίνος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκρέκας, ο Υφυπουργός αντεγκληματικής πολιτικής κ. Λ. Οικονόμου, Βουλευτές και Πρέσβεις.
Στην συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του Αρχιμ. Χρυσοστομου, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μαζίου, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, του Θεοφ. Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, του ΥΦΥΠΕΞ κ. Α. Διαματάρη και του Πολιτικού Διοικητή κ. Α. Μαρτίνου.

Αμέσως μετά προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με την ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή, με πρωταγωνιστή τον πολυβραβευμένο ηθοποιό Τζόναθαν Τζάκσον και ακολούθησε η παρουσίαση του Τόμου από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.
«Το Άγιον Όρος λέγεται άγιον διότι προσφέρει Αγίους στην Εκκλησία και νομίζω σε αυτόν τον κυκεώνα σήμερα που ζούμε, έρχεται το Άγιον Όρος να αποδείξει και να μαρτυρήσει ότι ο Ιησούς Χριστός και χθες και σήμερα ο Αυτός και έρχεται να πει με στεντόρεια φωνή ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι ο αγιασμός και η θέωση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ.
«Αυτοί οι τέσσερις όσιοι που είναι για εμάς οδοδείκτες οπωσδήποτε θα επηρεάσουν ζωή της Εκκλησίας και με τις πρεσβείες τους θα προχωρήσουμε και μέσα μας θα έχουμε την βεβαιότητα ότι ζούμε τον αληθινό τρόπο ζωής διότι λατρεύουμε τον αληθινό Θεό. Το μήνυμα του Γέροντος Ιωσήφ είναι πως είναι μεθ' ημών ο Θεός» - πρόσθεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου

Πηγή:Romfea.gr