Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Μητροπόλεως μας. Η εκδήλωση φέτος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαϊου, στο Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας" και είχε ως γενικό τίτλο «Πονεμένη Ρωμιοσύνη». Η φετινή εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη του Ευριπίδη Κίμωνος.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρωτοσύγκελο και πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Ισαάκ, και από τον έντιμο Δήμαρχο της πόλεως κ. Νίκο Νικολαϊδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια εμπνευσμένα από την παράδοση της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Ζαχαρίας Καρούνης, Τζένη Καραπατάκη, η βυζαντινή χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός», η Παραδοσιακή χορωδία «Ανατολή», υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη, και λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη. Την επιμέλεια των σκηνικών και τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος και την γενική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης ο Αρχιμ. Ισαάκ. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Γεωργία Μηνά. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, άλλοι Δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ιερείς και πλήθος κόσμου.