Ανακοινώσεις 2 Μαρτίου 2017

Στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη ομιλία των μηνιαίων συνάξεων. Φέτος το γενικό θέμα είναι: «Η Λειτουργική ζωή». Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης, της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμιθούντος. Θέμα της ομιλίας: «η Αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή». Οι συνάξεις γίνονται στην υπόγεια Αίθουσα του ναού και είναι ανοικτές για όλους. Επίσης κάθε Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η ακολουθία των χαιρετισμών θα τελείται δύο φορές, στις 6.30 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ.  Αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου μετά τη δεύτερη ακολουθία των χαιρετισμών θα ακολουθήσει αγρυπνία για την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου και την μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.

Στον ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννας παρά τον Άγιο Τύχωνα αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 9 το βράδυ θα τελεσθεί η πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 7:00μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία της πρώτης στάσης των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας Τριχερούσας. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας στην Αγία Φύλα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30 θα χοροστατήσει στον κατανυκτικό εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής και στην συνέχεια θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 7:00μ.μ. θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία της πρώτης στάσης των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαπνούς. Επίσης την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών.

Στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καρμιώτισσας που βρίσκεται πίσω από το γενικό νοσοκομείο Λεμεσού θα τελείται η ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας ανακοινώνει ότι αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί η πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ Μνήστορος αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου η Α’ στάση των χαιρετισμών θα τελεσθεί στις 8:00μ.μ.. Την επομένη Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού. Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 7:30π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει περιφορά των Ιερών εικόνων.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Πυργώτισσας στην ομώνυμη κοινότητα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεράσιμου του Ιορδανίτου το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 5:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Κυριακή 5 Μαρτίου το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου την Δεύτερα 6 Μαρτίου στις 6 μμ θα τελεσθεί η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Μιχαήλ Σπανού.

Η ερανική Επιτροπή ανεγέρσεως του ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Πανιώτη Γερμασόγειας οργανώνει φιλανθρωπικό τσάι στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 4:00 το απόγευμα. Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης Ισαάκ με θέμα της ομιλίας «Η περίοδος των νηστειών- Στάδιο αγώνος». Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τιμή εισόδου 7 ευρώ το άτομο. Για κρατήσεις θέσεων αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99562939.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής κάθε Τετάρτη στις 9:00μ.μ. θα τελείται βραδινή προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κάθε Παρασκευή πρωινή προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου θα τελείται στις 6 το απόγευμα για διευκόλυνση των εργαζομένων.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ψεματισμένου στην περιοχή Ζυγίου ζητεί δεξιό ιεροψάλτη για τις ανάγκες του ναού. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στον εφημέριο του ναού πατέρα Πέτρο Παπαπέτρου στο τηλέφωνο 99763488.