Ανακοινώσεις 11 Φεβρουαρίου 2017

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνας Παναγίας Μαλεβής σήμερα Σάββατο στις 5:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου. Η θαυματουργός εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00π.μ. Καθημερινά στις 7:00π.μ. θα τελείται Θεία Λειτουργία και στις 5:00μ.μ. παράκληση προς την Παναγία τη Μαλεβή.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Η επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας αύριο Κυριακή θα τελέσει το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Καρεώτη στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου Αγιορείτου και Αρσενίου Καππαδόκου.

Φιλανθρωπικό τσάι διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά Αιτωλού αύριο Κυριακή στις 3:00μ.μ. στο ξενοδοχείο «Καπετάνιος Οδύσσεια». Ομιλητής θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Τιμή εισόδου 10 ευρώ το άτομο. Εισιτήρια προπωλούνται στον Ναό. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να αποτείνεστε στα τηλέφωνα 96783031και 99483753

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «ο Μέγας Βασίλειος» ανακοινώνει ότι η προγραμματισθείσα από το Σύλλογό ομιλία του πατρός Χαράλαμπου Κυπριανού που θα γινόταν αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, αναβάλλεται λόγω της Συναυλίας του Στέλιου Πισή που διοργανώνεται από την Κοινότητα νέων της Μητροπόλεως μας.

Από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα του ιερού ναού Αγίου Σάββα Ύψωνα ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιών από τους Κατερίνα Βοσκαρίδου και Γιώργο Σύννο με θέμα: της αλεπούς η πονηριά και του κοκόρου η γνώση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα το ΠΟΚΕΝΥ που βρίσκεται στον περίβολο του ιερού ναού Αγίου Σάββα Ύψωνα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για άπορους συνανθρώπους μας.

Στον περίβολο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστολών Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από τις 5:30 μ.μ. και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ μαζί με ποτό. Τα  έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του ταμείου της εκκλησίας.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ διοργανώνει εκδήλωση με παιχνίδια. Θα προσφέρονται σουβλάκια στην πίτα προς 3 ευρώ.

Η καθιερωμένη ανά δεκαπενθήμερο ομιλία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτου Ισαάκ θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 5.00 απόγευμα. Θα προηγηθεί παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα στις 4.30 μ.μ.

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα «Ποια η ωφέλεια των κεκοιμημένων από τα μνημόσυνα και ποια η ωφέλεια των ζώντων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 5:30μ.μ. στην αίθουσα κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας.