Ανακοινώσεις 9 Φεβρουαρίου 2017

 

 

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 4:30μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 5:00π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προς διευκόλυνση των εργαζομένων.

 

 

Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 6:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πνευματική ομιλία στην αίθουσα του ναού με ομιλητή τον Ιερομόναχο Λουκά από την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

 

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα τελεσθούν Ιερές αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις 9:00 το βράδυ και στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα στις 8:30μ.μ.

 

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Ερήμης. Σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 5:00μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανάσιου και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα στις 5:00 θα τελεσθεί ο εσπερινός της εορτής των Αγίων Βλασίου και Θεοδώρας και ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Χαράλαμπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια την εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση μέρος από το ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους.

 

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι λόγω της εξάντλησης των εισιτηρίων για την προγραμματισμένη συναυλία αφιέρωμα στον Στέλιο Πισή, που διοργανώνει η Κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού με τίτλο «Κράτα γερά, κρατήσου από ψηλά», αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 8:00μ.μ. , έχει προγραμματιστεί και δεύτερη συναυλία με το ίδιο θέμα και τους ίδιους συντελεστές την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια του Στέλιου Πισή, τα οποία θα τραγουδήσουν εκλεκτοί καλλιτέχνες, πλαισιωμένοι από τη νεανική χορωδία της Μητροπόλεως μας «Ανατολή». Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και θα απευθύνει χαιρετισμό ο  Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Τσιάκκας και η Χριστίνα Παυλίδου. Τιμή εισόδου 10ευρώ το άτομο για μεγάλους και για παιδιά κάτω των 12 ετών 8 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, στο Sold Out Ticket και στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στα τηλέφωνα 99 033338, 25 820780. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη βοήθεια άπορων φοιτητών.

 

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνα Παναγίας Μαλεβής το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 5:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου συλειτουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος. Η θαυματουργής εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00π.μ.

Καθημερινά στις 7:00π.μ. θα τελείτε Θεία Λειτουργία και στις 5:00μ.μ. παράκληση προς την Παναγία τη Μαλεβή.

 

 

Φιλανθρωπικό τσάι διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίας Ζώνης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 3:30μ.μ. στο ξενοδοχείο «Καπετάνιος Οδύσσεια». Ομιλητής θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Τιμή εισόδου 10 ευρώ το άτομο. Εισιτήρια προπωλούνται στον Ναό. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99564564.

 

 

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το πρωί θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

 

 

Η επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα τελέσει το τρίμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Καρεώτη στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου Αγιορείτου και Αρσενίου Καππαδόκου.

 

 

Φιλανθρωπικό τσάι διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά Αιτωλού την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 3:00μ.μ. στο ξενοδοχείο «Καπετάνιος Οδύσσεια». Ομιλητής θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Τιμή εισόδου 10 ευρώ το άτομο. Εισιτήρια προπωλούνται στον Ναό. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να αποτείνεστε στα τηλέφωνα 96783031και 99483753.

 

 

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «ο Μέγας Βασίλειος» ανακοινώνει  ότι η προγραμματισθείσα από το Σύλλογό ομιλία του πατρός Χαράλαμπου Κυπριανού που θα γινόταν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, αναβάλλεται λόγω της Συναυλίας του Στέλιου Πισή που διοργανώνεται από την Κοινότητα νέων της Μητροπόλεως μας.

 

 

Στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστολών Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από τις 5:30 μ.μ. και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ μαζί με ποτό. Τα  έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του ταμείου της εκκλησίας