Ανακοινώσεις 26 Νοεμβρίου 2022

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Κελλάκι.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Στυλιανού σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση πρός τον Άγιο Στυλιανό. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί το μνημόσυνο υπέρ πάντων ευεργετών του ναού. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα εκτίθεται πρός προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Στυλιανού και η εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης. Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα για προσκύνημα.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ναού το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 4:30 μ.μ., θα γίνει υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου, από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ισαάκ και θα ακολουθήσει εσπερινός. Το τίμιο λείψανο θα αναχωρήσει από τον Ναό την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου το απόγευμα. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθενται προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Απ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Θα ακολουθήσει η περιφορά της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου στους δρόμους γύρω από το Ναό. Την επόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 6.15 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:00μετά τον Εσπερινό, θα ψαλεί η παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Συνοικισμού πάνω Πολεμιδιών με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 3:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου πάνω Πολεμιδιών Φιλανθρωπικό Τσάι με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά των κατηχητικών και η κλήρωση του λαχείου. Είσοδος 7 ευρώ. Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατικός εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα τελεσθεί θεία λειτουργία και το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά τον εσπερινό, θα ψαλεί η παράκληση στον Άγιο Φιλούμενο. Ο ναός θα είναι ανοικτός τη Δευτέρα από τις 3:00 μ.μ. μέχρι τις 7:30 μ.μ. και την Τρίτη από τις 6:30 π.μ. μέχρι τις 7:30 μ.μ. όπου και θα εκτίθεται πρός προσκύνηση το τίμιο λείψανο του Αγίου Φιλουμένου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ. θα ψήνονται στα κάρβουνα και θα πωλούνται τσιπούρες προς 11 ευρώ τη μερίδα μαζί με τα συνοδευτικά. Επίσης θα πωλούνται και πουρέκια νηστίσιμα προς 12 ευρώ το κιλό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του ναού.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καψάλου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα τελεσθεί το τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού και Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κυρού Γρηγορίου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Από τον ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6:00 θα ψαλεί παράκληση στον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη και Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και στην συνέχεια θα μιλήσει ο Αγιορείτης Μοναχός π. Ιωσήφ Διονυσιάτης με επίκαιρο θέμα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 5:30μ.μ. θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας πρός τους Αγίους Παρθένιο και Ευμένιο. Μετά το πέρας της παρακλήσεως θα ακολουθήσει πνευματική ομιλία εντός του ναού από τον γενικό ιατρό - παθολόγο Αντώνιο Σταύρου με θέμα "Το άγχος στην καθημερινή μας ζωή - Τρόποι αντιμετώπισης". Κατά τη διάρκεια της παρακλήσεως και της ομιλίας θα εκτίθενται προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των Αγίων.

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεοφύτου της Στέγης ηλικιωμένων «Οι φίλοι των γερόντων», με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 5:00μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία για το βίο και τα έργα του Αγίου. Την επομένη Τρίτη 29 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται πρός προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Φιλουμένου.

Στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς με την ευκαιρία της μνήμης του Απ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Απ. Ανδρέα. Την επομένη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Απ. Ανδρέα. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας στις 6:00 μ.μ. θα ψαλεί Παράκληση προς τον Απ. Ανδρέα.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ θα τελεσθεί ο εσπερινός και ο όρθρος και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6:00 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία προς διευκόλυνση των εργαζομένων. Επίσης με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Αντρέα του Πρωτοκλήτου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα με την ευκαιρία του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία . Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση το επιτραχείλιο του Αγίου.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος συνοικισμού Κολοσσίου με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την επομένη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:00μ.μ. θα ψαλεί Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης με την ευκαιρία της εορτής για την του Αποστόλου Ανδρέου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πορφυριου του Καυσοκαλυβιτου την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στο παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο και βρίσκεται στο βόρειο κλίτος του Ναού. Την επομένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μετά τον εσπερινό, θα ψαλεί η Παράκληση προς τον τον Άγιο Πορφύριο.

Στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης μέχρι τα Χριστούγεννα κάθε βράδυ στις 9:30 τελούνται νυχτερινές Θείες Λειτουργίες.

                                                       

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βάσας Κελλακίου ανακοινώνεται ότι κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός στις 6:00 μ.μ., ψάλλεται ο Παρακλητικός κανόνας πρός τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Από το Γραφείο Ορθοδόξου Ομολογίας ανακοινώνεται ότι ξαναρχίζουν οι ανά δεκαπενθήμερο ομιλίες που πραγματοποιούνται την Παρασκευή στις 7:00 μ.μ., στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ., θα τελείται ο Παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Λουκά και θα εκτίθεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται ότι κάθε Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Μαρίνα, βάση προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας.

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. και κάθε Παρασκευή στις 10 το πρωί θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου.

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Λαϊκή Λευκοθέα ζητείτε νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99383972.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα ζητείτε τρίτος ψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99864242.