Ανακοινώσεις 10 Ιανουαρίου

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού με πολύ περίσκεψη και σοβαρότητα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καιρών και το βάρος της ευθύνης των αρχόντων του τόπου μας για τις τόσο καθοριστικές ώρες που διερχόμαστε για το μέλλον της πατρίδας μας, καλεί όλους τους πιστούς σε συστράτευση προσευχής. Για το λόγο αυτό την προσεχή Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 8:30μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία υπέρ Θείας βοηθείας και φωτισμού των υπευθύνων του λαού μας.

 

Πνευματική ομιλία από τον  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα «Γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος», θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις  6.15μ.μ. στο οίκημα του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Ύψωνα.

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Θεοδοσίου και των Οσιομαρτύρων της Ιεράς Μονής Αγίου Θεοδοσίου στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας θα τελεστεί εσπερινός σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 4:30μ.μ.. Αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 5 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεια Λειτουργία για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

 

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 4:30μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός. Αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 6π.μ.  θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Από το Γραφείο Ορθοδόξου κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ανακοινώνεται ότι επαναρχίζουν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις. Αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 6:30μ.μ. ομιλητής θα είναι ο θεολόγος Γεώργιος Κυριάκου.

 

Πνευματική ομιλία από τον  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα «Ποια η κρίση του Θεού για τους Ορθοδόξους και μη Ορθοδόξους», θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τέταρτη 11 Ιανουαρίου στις  5.30μ.μ. στη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας.

 

Φιλανθρωπικό Τσάϊ διοργανώνει η Ιερά Σκήτη Αγίου Χρήστου του κηπουρού  αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Four Seasons με θέμα «Η ενανθρώπισης του Θεού λόγου ως σημείο συμφιλιώσεως του Θεού με τον άνθρωπο». Ομιλητής θα είναι ο πανιερώτατος μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε 99 68 85 35 , 99 83 14 47 , 99 35 07 40 , 99728231.

 

Μέσα στα πλαίσια των μηνιαίων συνάξεων  με γενικό θέμα: «Η ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ» που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Απ. Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 8:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Δ’ σύναξη με ομιλητή τον Οικ. Ανδρέα Γκατζέλη. Θέμα ομιλίας «Τα Θεοφάνεια το πρώτο βήμα προς τον Γολγοθά». Οι συνάξεις είναι ανοικτές για όλους και γίνονται στην υπόγεια αίθουσα του Ναού.

 

Το Δ. Σ. και τα μέλη της ΟΧΕΝ Λεμεσού σας προσκαλούν στη τελετή για το κόψιμο της βασιλόπιτας που θα γίνει στο οίκημά της που βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 6:00μ.μ. Η γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Αθανασίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΟΧΕΝ κ.Σταύρο Ολύμπιο, ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας, βυζαντινούς  ύμνους, επίκαιρα τραγούδια, απαγγελίες, κόψιμο της βασιλόπιτας και κλήρωση λαχνών με πλούσια δώρα.

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας στο ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα Ύψωνα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 8:30μ.μ. 

 

Προσκυνηματική εκδρομή στα κατεχόμενα πραγματοποιεί ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Ποταμού Γερμασόγειας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα, στη Μονή Αποστόλου Ανδρέα, στον Ιερό Ναό Αγίου Θύρσου και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Τιμή 20 ευρώ το άτομο και για παιδιά 10 ευρώ. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 99486085.