Ανακοινώσεις 11 Αυγούστου 2020

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Κατά το διάστημα αυτό, για εξυπηρέτηση του κοινού, το Γραφείο Αδειών Γάμου και το Λογιστήριο θα είναι ανοικτά τις Τρίτες 11 και 18 Αυγούστου από τις 8:00π.μ. μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την Παρασκευή        14 Αυγούστου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Καρμιώτισσας στις 8:30 μ.μ. (υπαίθρια αγρυπνία), στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς στις 8:30 μ.μ., στην Ιερά Μονή Παναγία Αμασγούς στις 8:30 μ.μ., στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στις 8:30 μ.μ. και στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30 μ.μ.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Φωτίου σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φωτίου, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 6:30 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί ο εσπερινός της Αποδόσεως της Μεταμορφώσεως και η παράκληση προς τον Άγιο Φώτιο. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου.

Με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ., θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί αγρυπνία, για τα Προεόρτια της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η αγρυπνία θα αρχίσει με την παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Παρασκευή 14 Αυγούστου στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 6:00 πμ θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Ορέστη και Ρηγίνου της κοινότητας Φασούλας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων την Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 7:00μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Πέμπτη 20 Αυγούστου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην Κυπερούντα ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 16 Αυγούστου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις ανάμνησίν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Από τον ιερό ναό Αγίου Ιγνατίου των ορθόδοξων αράβων αδελφών μας ανακοινώνεται ότι λόγω της μεγάλης τραγωδίας που συνέβηκε στο Λίβανο θα συλλέγει ανθρωπιστική βοήθεια σε στερεές τροφές, καθαριστικά, είδη ένδυσης και υπόδησης. Η εκκλησία θα πραμένει από σήμερα ανοικτή καθημερινά από τις 10:00π.μ. έως και τη 1:00μ.μ., και από τις 5:00μ.μ., έως και τις 8:00μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99316166.

Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού έχει κινητοποιήσει όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και έδωσε εντολή στα μέλη τους να συλλέγουν τρόφιμα για να αποσταλούν στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στη Βηρυτό. Γι’ αυτό το λόγο καλεί τους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού να ενισχύσουν την ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα : 25737761 / 25736291.

Η καθιερωμένη αγρυπνία που τελείτε κάθε Παρασκευή στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, την Παρασκευή 14 Αυγούστου δεν θα τελεσθεί. Αντί της αγρυπνίας θα τελεσθεί με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Παρασκεύη 14 Αυγούστου στις 6:00μμ πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Σάββατο 15 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα ζητεί ιεροψάλτη. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στην κυρία Αδελαΐδα στο τηλέφωνο 99383972.

Σας πληροφορούμε ότι η ΙΜΛ έχει δημιουργήσει κανάλι στο YouΤube, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πρόσφατες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ονομασία καναλιού : Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στο ποίμνιο του, εγκαινίασε μια ακόμα ζωντανή εκπομπή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως με τίτλο: «Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Μια εκπομπή πνευματικής επικοινωνίας και πατρικής αγάπης με τους ακροατές του Σταθμού μας και τις δικές τους τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 9:00 με 10:00 το βράδυ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: (00357) 25820777.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22α Δεκεμβρίου του 2020.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα ανακοινώνεται ότι ο ναός θα  παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα, προς εξυπηρέτηση των περιηγητών της ορεινής υπαίθρου. Ο μοναδικός και περικαλλής αυτός ναός που είναι κτισμένος σε ρυθμό Βυζαντινής Βασιλικής έχει τεθησαυρισμένο το ιερό λείψανο του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη και αναδεικνύει δείγματα παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής και ψηφιδωτών. Στον ναό λειτουργεί χώρος πώλησης ειδών ευλαβείας και ψυχοφελών εκδόσεων ενώ στον προαύλιο χώρο λειτουργεί καφετέρια με αρτοκατασκευάσματα, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά. Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην κοινότητα απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές, τα αρχαία εκκλησάκια και τους μουσειακούς χώρους.