Ανακοινώσεις 7 Ιουλίου

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ., θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, Αγίας Ισαποστόλου Όλγας και Οσίου Σωφρονίου του εν Έσσεξ την Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί ο εσπερινός στο Ομώνυμο Παρεκκλήσι- Ησυχαστήριο στον Κατασκηνωτικό χώρο του Ορθοδόξου Πνευματικού κέντρου στον Άνθρακο (παρά το Καλό χωριό). Την επομένη Σάββατο 11 Ιουλίου στις 6:30 π.μ., στο ίδιο παρεκκλήσι θα τελεσθεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου θα τελεσθούν οι εξής εορταστικές εκδηλώσεις: Το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 6:30π.μ, θα τελεσθεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Ευφημίας και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Κυριακή 12 Ιουλίου στις 6:30π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7:00μ.μ, στο προαύλιο χώρο του Ναού θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για το δάνειο του ναού. Ο Ναός από το Σάββατο 11 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα παραμένει ανοικτός μέχρι τις 9:00 το βράδυ για προσκύνηση του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου και των ιερών Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού την  Πέμπτη  9 Ιουλίου από τις 6:00 μ.μ.  και μετά, θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ, στο προαύλιο του Ναού. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση και ανακαίνιση του Ναού.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Τριχερούσας με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Τριχερούσας το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός εσπερινός προϊσταμένου του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπολεώς μας Αρχιμανδρίτη Ισαάκ και την επομένη Κυριακή 12 Ιουλίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη το πρωί στις 6:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7:00μ.μ., στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας πλησίον του ναου θα ψαλει παράκληση. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται πρός προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας, το οποίο θα μεταφερθεί μετά την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας. Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας θα είναι ανοικτό από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ για προσκύνηση από τους πιστούς.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση του λαχνού που περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο FordKA+, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων έχει μετατεθεί με άδεια του Υπουργείου Οικονομικών για την 22α Δεκεμβρίου του 2020.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στο ποίμνιο του, εγκαινίασε μια καινούργια ζωντανή εκπομπή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως με τίτλο: «Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Μια εκπομπή πνευματικής επικοινωνίας και πατρικής αγάπης με τους ακροατές του Σταθμού μας και τις δικές τους τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 9:00 με 10:00 το βράδυ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: (00357) 25820777.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα ανακοινώνεται ότι ο ναός θα  παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, προς εξυπηρέτηση των περιηγητών της ορεινής υπαίθρου. Ο μοναδικός και περικαλλής αυτός ναός που είναι κτισμένος σε ρυθμό Βυζαντινής Βασιλικής έχει τεθησαυρισμένο το ιερό λείψανο του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη και αναδεικνύει δείγματα παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής και ψηφιδωτών. Στον ναό λειτουργεί χώρος πώλησης ειδών ευλαβείας και ψυχοφελών εκδόσεων ενώ στον προαύλιο χώρο λειτουργεί καφετέρια με αρτοκατασκευάσματα, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά. Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην κοινότητα απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές, τα αρχαία εκκλησάκια και τους μουσειακούς χώρους.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα ζητεί ιεροψάλτη. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στην κυρία Αδελαίδα στο τηλέφωνο 99383972.