Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Μητροπόλεως μας. Η εκδήλωση φέτος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Μαϊου, στο Κηποθέατρο Λεμεσού και είχε ως γενικό τίτλο «Σμιλεύοντας τις Μνήμες».

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρωτοσύγκελο και πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Ισαάκ και από τον έντιμο Δήμαρχο της πόλεως κ. Νίκο Νικολαϊδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια εμπνευσμένα από την παράδοση της Κύπρου, της Κρήτης, της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Θωμάς Κωνσταντίνου, η Σοφία Παπάζογλου, η βυζαντινή χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός», η Παραδοσιακή χορωδία «Ανατολή», το μουσικό σχήμα της Μητροπόλεώς μας και το εργαστήρι παραδοσιακών χορών «Αλεξάνδρα». Την επιμέλεια των χορωδιών είχε ο πρωτ. Νικόλαος Λυμπουρίδης, των χορών ο Γιώργος Γιαλλουρίδης, την επιμέλεια των σκηνικών και τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος και την γενική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης ο Αρχιμ. Ισαάκ.  

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ.Τιμόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, άλλοι Δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ιερείς και πλήθος κόσμου.