Εορτάστηκε πανηγυρικώς και με την πρέπουσα λαμπρότητα η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Κυρίας ημών Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στη Μητρόπολή μας.

Την παραμονή της εορτής στον εσπερινό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κοινότητα Λόφου όπου και ανέγνωσε την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού και ανέγνωσε την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στον ιερό ναό του Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια.

Την ημέρα της Μεγάλης εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος μας, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος της πόλεως κ, Νίκος Νικαλαϊδης, πολιτειακοί άρχοντες της πόλεως, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας ενώ, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας, Πρωτ. Θεοχάρης Θεοχάρους.

Ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πανιερώτατο, τους επισήμους, κόμματα και οργανώσεις.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λόφου.

Οι εορτασμοί για την Εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, την οποία χαιρέτησε εκ μέρους της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Φωτογραφίες: Photo Alex

View the embedded image gallery online at:
http://www.imlemesou.org/index.php/news/543-25#sigProId4234183612