Το Σάββατο 22 Ιουνίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε σε Αγρυπνία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γρηγορίου, και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία κατά την εορτή της Πεντηκοστής. Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κατά την λειτουργική πράξη ο «Εσπερινός της Γονυκλισίας», ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύµατος.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και συμπροσευχήθηκε, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, και βατοπαιδινοί πατέρες.

Στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, πολιούχου της πόλεώς μας,  με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 53χρόνων από τα εγκαίνια του ναού  προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας της Πεντηκοστής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Ο οποόιος χοροστάτησε και στον Εσπερινό του αγίου Πνεύματος που τελέστηκε αμέσως μετα το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε κατα την τάξη της Εκκησίας μας ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος όπου ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε τις Ευχές προς την Παναγία Τριάδα.