Κατά την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, το πρόσωπο της Μητέρας τιμάται κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Όπως η Παναγία Μητέρα μας προσέφερε τον Υιό της για να τον αφιερώσει στον Θεό έτσι και για κάθε χριστιανή μητέρα, η Παναγία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να οδηγεί τα παιδιά της στην Εκκλησία του Χριστού μας.  Οι Ορθόδοξοι ενοριακοί Σύνδεσμοι Γυναικών της Μητροπόλεως μας παρουσίασαν για άλλη μια χρονιά την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου την καθιερωμένη εκδήλωση αφιερωμένη στην Μητέρα.

Η εκδήλωση άρχισε με την ακολουθία του Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) και συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως που βρίσκεται στον περίβολο του ναού. Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Πρόεδρος των Ορθοδόξων Συνδέσμων Γυναικών της Μητροπόλεως μας κ. Νίτσα Μουκταρούδη. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χριστάκης Χριστοδουλίδης, πρώην επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα της ομιλίας του «Η άγνωστη Μάνα». Ο κ. Χριστοδουλίδης με τον γλαφυρό του τρόπο αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις μάνες που παρέμειναν άγνωστες ανά τους αιώνες αλλά επικεντρώθηκε στις μάνες των ανάπηρων παιδιών αφού και ο ίδιος τυγχάνει πατέρας δύο μυοπαθών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή. Στη συνέχεια προβλήθηκε μικρό αλλά άκρως συγκινητικό αφιέρωμα για την κ. Ελένη Χριστοδουλίδου, σύζυγο του ομιλητή, η οποία για σαράντα χρόνια υπέμεινε καρτερικά την ασθένεια των παιδιών της, χωρίς να γογγύζει, χωρίς να μεμψιμοιρεί  αλλά να δοξάζει καθημερινώς το Θεό για τα παιδιά που της έδωσε.  

Ακολούθησε μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια αφιερωμένα στην Μάνα τα οποία απέδωσαν οι Δένα Παλάζη, πιάνο, Αθανασία Μάρκου, τραγούδι, Μαρία Αβραάμ, φλάουτο, και Βασίλης Κωνσταντίνου, μπουζούκι. Την όλη εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος ο οποίος δώρισε στο ζεύγος Χριστοδουλίδη μία εικόνα της Παναγίας μας. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. Την Γενική Επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Ισαάκ και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Κυριακή Μιχαηλίδου.