Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με θέμα: «Εκκλησία: Η Κιβωτός της Σωτηρίας». Η σύναξη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.
Ο Πανιερώτατός μας στην αρχή της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται στην ενορία του Αγίου Δημητρίου καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.
Αναφέρθηκε στην ευλογία που ζει η Ενορία του Αγίου Δημητρίου μέσα από την ιερή δακρυρροή και μυροβλυσία της Παναγίας της Παρηγορητρίας αλλά και στην επικείμενη επίσκεψή της ιεράς Εικόνος – τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου-στη μαρτυρική Νήσο μας.
Στη συνέχεια, μας ανέπτυξε μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο αλλά και απο βιώματα και περιστατικά, την βεβαιότητα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Σωτήρας και η Εκκλησία μας η Κιβωτός της Σωτηρίας και ότι στοιχειοθετεί ύβρη προς τον Θεό η έλλειψη ελπίδας προς Αυτόν.
Στο τέλος της ομιλίας ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των πιστών της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου.

Ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου με θέμα: «Εκκλησία: Η Κιβωτός της Σωτηρίας»

Πηγή: Ι. Ναός Αγ. Δημητρίου Ν. Ελβετίας Βύρωνος