Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι τέσσερα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Ήταν 14 Φεβρουαρίου 1999, όταν ο τότε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαιρά, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, λάμβανε τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο Α΄. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ενθρονίζεται στην μητρόπολη Λεμεσού, όπου διακονει και ποιμαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Χειροτονία Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού επ’ ευκαιρίας της επετείου αυτής λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης, συλλειτουργούντων ιερέων της Μητροπόλεως μας. Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των ιερέων της Μητροπόλεως Λεμεσού με θέμα τον όσιο Γέροντα Γεράσιμο τον Μικραγιαννανίτη, για τον οποίο μίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Λάζαρος Γεωργίου.

Δείτε το βίντεο από τη σημερινή Θεία Λειτουργία

Μεγάλη είναι η προσφορά και η αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού στον σύγχρονο άνθρωπο. Με την μέριμνα του Πανιερωτάτου όλα αυτά τα χρόνια η Ιερά Μητρόπολη έχει δημιουργήσει και τις κατάλληλες δομές για την ανακούφιση του πάσχοντος ανθρώπου αλλά και την στήριξη σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.imlemesou.org/index.php/news/3261-24#sigProIdde264b6d26

Φωτογραφίες: FotoAlex