Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης ο εόρτιος αρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος συγχοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχε πλειάδα ιερέων εκ της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού αλλά και άλλων περιοχών της Κύπρου. Στον Εσπερινό παρεβρέθηκε μεταξύ του πλήθους των πιστών και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Άντρη Αναστασιάδου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, την Τετάρτη το πρωί,  κατά την  πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  Λεμεσού κ. Αθανασίου. Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν Ηγούμενοι των Μονών της Μητροπόλεώς μας, καθώς και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως μας. Στο ιερό Βήμα συμπροσευχόμενοι ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος και οι Θεοφιλέστατοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος.  

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη και του κ. Αλέξανδρου Λάτζια. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος,Πρωτ. Στυλιανός Κωνσταντίνου.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Νίκος Νικολαϊδης, Δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σημαιοφόροι μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλεως μας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Καθόλη την διάρκεια της ημέρας ο Πανιερώτατος δεχόταν τις ευχές του κόσμου στον μητροπολιτικό οίκο.

Φωτογραφίες: Photo Alex