Με λαμπρότητα η Λεμεσός εόρτασε σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, την Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό. Στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, και άλλων πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ομιλία από τον τέως Δήμαρχο Λεμεσού κ. Αντώνη Χατζηπαύλου, ο οποίος εκ μέρους της εκκλησιαστικής Επιτροπής, έκανε αναφορά στο δύσκολο ποιμαντορικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη Λεμεσού. Εκ μέρους της Επιτροπής δόθηκε στον Πανιερώτατο επιταγή για την οικονομική ενίσχυση των γευμάτων αγάπης της Μητρόπολής μας.Τα Άγια Θεοφάνεια | Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Νάπας Λεμεσού
Ακολούθως σχηματίστηκε πορεία προς την αποβάθρα του παλιού λιμανιού, όπου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού.Αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο | Θεοφάνεια 2023

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον ιερό ναό Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας κατευθήνθηκαν εν πομπή στην αποβάθρα μπροστά από το ξενοδοχείο "Four Seasons" όπου έγινε και ο Αγιασμός των υδάτων.