Με ιερά κατάνυξη τελέστηκε τη Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός τίμησε επαξίως τον μιμητή του φιλοικτίρμονος Θεού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημητρίος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κένυας κ. Μακαρίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ευμενείας κ. Ειρηναίου (Οικουμενικό Πατρειαρχείο) και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθος κόσμου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, Στρατιωτικοί, Βουλευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλεώς μας.

Τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητροπόλεώς μας "Ρωμανός ο Μελωδός" και το Εργαστήρι Εκκλησιαστικής Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου πέριξ του ναού.