Εκατοντάδες παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αγόρια και κορίτσια συμμετέχουν και φέτος στον πρότυπο και ανακαινισμένο κατασκηνωτικό χώρο της Μητρόπολης Λεμεσού στο Σαϊττά, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες ζωής.
Αφενός, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μια εβδομάδα με πολύ παιχνίδι και πολλή διασκέδαση, με διάφορα πρωταθλήματα, χειροτεχνίες, θεατρικές και μουσικές δημιουργίες, κτίζοντας διαπροσωπικές σχέσεις και χαρακτήρα.

Αφετέρου δε, βιώνουν σημαντικές πνευματικές εμπειρίες συμμετέχοντας στην κοινή προσευχή, στον κοινό εκκλησιασμό, στην προσέλευση στο Μυστήριο της Εξομολόγησης και στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, αλλά και συνομιλώντας δια ζώσης με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Επίσκοπο Αμαθούντας κ. Νικόλαου και άλλους εκλεκτούς πνευματικούς ανθρώπους.

Επίσης, κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται τρία κατασκηνωτικά τριήμερα της Κοινότητας Νέων, η οποία ιδρύθηκε από τα πρώτα χρόνια της ποιμαντορίας του Μητροπολίτη κ. Αθανάσιου. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, φιλοξενούνται φοιτητές, νέοι επιστήμονες και εργαζόμενοι αλλά και νεαρά ζευγάρια. Παράλληλα, πραγματοποιούνται και κατασκηνωτικά τριήμερα κυριών, μελών των Ορθοδόξων Ενοριακών Συνδέσμων Γυναικών, που δημιούργησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού στο πλαίσιο του ποιμαντικού του έργου.