Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, την 28 Ιουνίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Αγίου Παύλου.
Την Τετάρτη το πρωί προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό της πόλεώς μας. Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος μεταξύ άλλων ανάφερε: "Βλέπουμε την δική μας ζωή, τη δική μας καθημερινότητα, μπροστά στην ζωή των αγίων Αποστόλων και μας κρίνει η ζωή των Αποστολών, διότι οι άγιοι κρίνουν τον κόσμο. Βλέπουμε πως έζησαν αυτοί και πως ζούμε εμείς. Βλέπουμε πως αγάπησαν αυτοί τον Χριστό και πόσο τον αγαπούμε εμείς. Και βλέπουμε πως κοπίασαν αυτοί για την αγάπη των αδελφών τους, να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση και πόσο κοπιάζουμε ή αν κοπιάζουμε έστω και λίγο και εμείς οι ίδιοι. Σε αυτή την μεγάλη εορτή, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, λαμβάνουμε Χάρη από τον Θεό η οποία προχέεται δια των αποστόλων. Ζητούμε τις ευχές τους και την ευλογία τους για να γίνουμε και εμείς πραγματικά μαθητές του Χριστού".
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τίμησε το ζεύγος Παύλου και Νίτσας Μουκταρούδη για την μεγάλη προσφορά τους στην ενορία.

Και δώσω σοι τὰς κλεῖδας τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν | Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος