Στις 16 Ιουνίου εορτάζει ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Τύχων Επίσκοπος Αμαθούντος, ο οποίος έζησε τον πέμπτο αιώνα και είναι ένας από τους πολλούς Αγίους που ανέδειξε η μητροπολιτική μας περιφέρεια. Πανηγυρίζει, ως εκ τούτου, τόσο ο Ιερός Ναός Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα όσο και η Επισκοπή Αμαθούντος, της οποίας είναι ο προστάτης.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγ. Τύχωνος τελέστηκε χθες το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν μεγάλος αριθμός κληρικών της Μητροπόλεώς μας με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό μας π. Ισαάκ, καθώς και πολλοί πιστοί, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και το Ιερό Λείψανο του Αγίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου γύρω από τον Ναό.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Λειτούργησαν και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεώς μας με επικεφαλής και πάλιν τον Πρωτοσύγκελλό μας π. Ισαάκ.

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό:

 

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία: