Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού καλλιτεχνική εκδήλωση με τον τίτλο «Χορεύουμε για τη ζωή», στην οποία συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ζήδρος», ο Πολιτιστικός Όμιλος «Νόστος» Πισσουρίου, ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος «Διόνυσος». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και τα έσοδα από αυτήν θα διατεθούν για τις ανάγκες της Θεραπευτικής Κοινότητας «Αγία Σκέπη». Η συγκεκριμένη καλλιτεχνική εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από δύο χρόνια, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή της τότε.

Η «Αγία Σκέπη» είναι η πρώτη και μοναδική κλειστή Θεραπευτική Κοινότητα απεξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες στην Κύπρο και απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους χρήστες. Ξεκίνησε τη δράση της το έτος 1999 με πρωτοβουλία του τότε Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και νυν Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Φίλων «Αγίας Σκέπης», από το 1999 η Κοινότητα έχει υποδεχθεί περισσότερους από χίλιους συνανθρώπους μας χωρίς θρησκευτικές, ιδεολογικές ή κοινωνικές διακρίσεις. Ποσοστό πέραν του 75% εκείνων που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα απεξάρτησης καταφέρνουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μακριά από τα ναρκωτικά.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Χριστοφόρου