Την Κυριακή 10 Απριλίου, Ε΄ Νηστειών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα Μαθηκολώνης.
Στον κήρυγμα του ο Πανιερώτατος μίλησε για τον διάλογο που υπήρξε μεταξύ των δύο μαθητών και του Χριστού, που ζητούσαν πρωτοκαθεδρίες. « Όποιος θέλει να γίνει μέγας ενώπιων των ανθρώπων, να για γίνει πάντων διάκονος και όποιος θέλει να είναι πρώτος να γίνει πάντων δούλος. Αυτή είναι η λογική του Χριστού και του Ευαγγελίου. Μια ανατροπή της ανθρώπινης και κοσμικής λογικής. Αυτή την λογική μας έφερε ο Κύριος με το άγιο Ευαγγέλιο στον κόσμο. Όποιος θέλει να είναι μαθητής του Χριστού πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να γίνει διάκονος Του και ακόλουθος Του. Αυτό είναι το ευαγγέλιο που μας κήρυξε ο Κύριος με την ζωή Του και με το παράδειγμά Του. Αυτή την διδασκαλία, ας έχουμε και εμείς πάντοτε υπόψη μας, για να βαδίσουμε το δρόμο του Χριστού και να γίνουμε πραγματικοί μαθητές Του. Να μπούμε και εμείς δια του Σταυρού στην Ζωή, δια του Σταυρού στην Ανάσταση που είναι ο σκοπός και το νόημα της ζωής μας.

Κήρυγμα "Η λογική του Ευαγγελίου μια ανατροπή της κοσμικής λογικής" | Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Πατήστε εδώ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέα της κοινότητας, π. Ανδρέα Αναΐτη.