Σήμερα, Παρασκευή, 1 Απριλίου τελέστηκε για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα 55-59 πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Της δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής ενώ παρέστησαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας είπε η εκπαιδευτικός Ιουλία Παχνιώτου, που ανέφερε πως «κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα πάθη αυτού του ριγμένου στη θάλασσα χρυσοπράσινου φύλλου, που αναδύθηκε σε αυτό το νευραλγικό σημείο και το ορέγονται οι δυνατοί που του μαγάρισαν την ομορφιά».

Ακολούθησε πορεία προς το κρησφύγετο και τον τάφο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, άφιξη της φλόγας, από τον τόπο αποβίβασης του στρατηγού Διγενή στη Χλώρακα, που μετέφεραν μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού (ΣΕΚΕΛ) και άναμμα του βωμού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος τέλεσε τρισάγιο, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, απονομή «ηθικών αμοιβών» και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του στρατηγού Διγενή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

View the embedded image gallery online at:
http://www.imlemesou.org/index.php/news/2771-1-3#sigProId2d3110ca08

Φώτο: FotoAlex